قهوه
کشت طبیعی گیاه قهوه در کشور هایی مانند کلمبیا ، برزیل ، اتیوپی ، روآندا ،هند ، سوماترا و… انجام میشود. همه ی این کشور ها حد فاصل مدار استوا و راس الجدی قرار دارند که بر روی کره ی زمین ، مدار فرضی به نام ” کمربند قهوه ” یا Coffee Belt ” را تشکیل می دهند.
قهوه در حال حاضر در بیش از 70 کشور در دنیا کشت میشود که در درجه ی اول مناطق استوایی آمریکا، جنوب شرقی آسیا، هند و آفریقاست.
کشت قهوه بسیار شبیه به کشت پسته است . بذرهای گیاه به فاصله ی 10 متری از هم کاشته میشدند و اولین باردهی ایده آل گیاه ، 7 تا 10 سال پس از تبدیل نهال به درخت زمان بر است.
در کل چهار نژاد اصلی قهوه کشف شده است که شامل موارد زیر هستند :
- عربیکا
- ربوستا
- لیبریکا
- اکسلسا
با گذر سالها ، کشت قهوه به دو نژاد عربیکا و ربوستا تقلیل پیدا کرده . با وجود حدود 125000 زیرگونه از این دو ، امروزه تنها حدود 10 مورد آنها در حال کشت و تجارت می باشد . با توجه به امکان تاثیرپذیری ژنتیک گیاه از نوع خاک ، تفاوت هایی در ویژگیهای طعمی و … در قهوه های کشت شده در هر خاستگاه مختلف شاهد هستیم. برای نمونه ، قهوه های اتیوپی دارای طعم یادهای میوه ای و مرکباتی و قهوه های برزیل طعم یادهای آجیلی و شکلاتی دارند .
میوه ی گیاه قهوه گونه ای از گیلاس است که طیف رنگی آن از کال تا رسیده ، از سبز ، زرد ، نارنجی ، قرمز و بنفش گسترده است . رنگ قرمز ، بهترین زمان برداشت میوه است ؛ در این زمان ، گیلاس قهوه شیرین ، خوشمزه و کاملا خوردنی می باشد .
قهوه ای که ما مصرف می کنیم ، بذر گیلاس های قهوه است که بعد از جداسازی از پوسته و گوشته ی میوه ، فرآوری ، خشک شدن ، برشته کاری و آسیاب ، آماده ی دم شدن یک فنجان نوشیدنی جادویی میشود .